INWONERS MOETEN GEBRUIK KUNNEN MAKEN VAN SPORTFACILITEITEN

Proin at libero vitae nulla sollicitudin ornare. Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque. Sed vitae neque vitae purus scelerisque aliquet. Morbi congue mauris eget velit aliquet tincidunt. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim.

Inwoners moeten gebruik kunnen maken van
sportfaciliteiten.

Sporten is belangrijk. Niet alleen als vrijetijdsbesteding in de dorpen maar vooral ook voor de gezondheid. Het kunnen sporten moet gezien worden als een (logisch) onderdeel van de gezondheidszorg. De Partij vóór het Noorden wil dat er meer aandacht komt voor stimulering, het behoud van en de verruiming van de buitensport. Het mag voor inwoners niet (financieel) onmogelijk zijn om aan sport te doen, alleen of in clubverband.


De Partij vóór het Noorden ziet graag een jaarlijks terugkerend fietssportevent (recreatief en professioneel) in de toekomst in de provincie. Schoolzwemmen moet weer een onderdeel worden van de lessen op de basisschool.


Er moet een herziening komen op de verdeling van sport- en zwemfaciliteiten in de provincie. Partij vóór het Noorden wil graag dat er samen met de gemeenten een samenhangend beleid wordt ontwikkeld. Door de gemeentelijke herindeling kampen de nieuw gevormde gemeenten met de vraag welke sportfaciliteiten (zwembaden bv.) waar open of gesloten moeten worden.

Groningen is van “ONS”!