Terug naar nieuws uit De Provincie Groningen

Programma Partij vóór het Noorden Statenverkiezingen 2023 bekend

Op woensdag 1 februari overhandigde bestuurslid Jan Alix uitham het verkiezingsprogramma “Groningen is van ONS” van de Partij vóór het Noorden aan lijsttrekker Dries Zwart. Daarmee wil de Partij vóór het Noorden een gooi doen naar zetelgroei in de Provinciale Staten.

Bestuurslid Jan Alix Uitham (r) overhandigt het verkiezingsprogramma van de Partij vóór het Noorden aan lijsttrekker Dries Zwart.

Tegelijkertijd is het nieuwe partijlogo met een kleine naamswijziging gepresenteerd, terwijl de nieuwe website inmiddels ook live is www.partijvoorhetnoorden.nl U vindt hier ons programma, onze uitgangspunten en waar wij voor staan

De Partij vóór het Noorden is een lokale partij, zij heeft derhalve geen banden met landelijke partijen en is daarmee redelijk uniek in Nederland. “Groningen voor Groningers; wij willen daarmee als partij te kennen geven dat wij (Groningers) al decennia lang voelbaar in de steek worden gelaten door Haagse partijen”, legt lijsttrekker Dries Zwart uit. “Dat heeft onder andere te maken met de problemen rond gas- en zoutwinning, het economisch perspectief, het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van de Noordelijke provincies. Uiteraard zijn de problemen rond landbouw en veeteelt, het volbouwen van het unieke platteland met windturbines en de woningbouw onderdeel van het programma.”

“De afgelopen jaren voelen wij als een periode van loze Haagse beloftes, witte zakdoekjes en krokodillentranen die merkbaar geen extra perspectief voor Groningen heeft geboden. Daarom roept de Partij vóór het Noorden op om nu in Groningen eens niet te kiezen voor een landelijke partij.”

De Partij vóór het Noorden heeft de laatste jaren in de Staten, maar ook in de gemeenten Oldambt en Groningen, laten zien dat zij zich actief in wil spannen voor zaken als leefbaarheid, sport, scholing en veiligheid en dat zal de Partij de komende jaren zo mogelijk weer doen. “Dat laatste is afhankelijk van de steun die de kiezer ons geeft. Wij zullen ons best doen.”

Dries Zwart spreekt van een ‘evenwichtig’ verkiezingsprogramma, waarin de Partij vóór het Noorden ook nu weer de mens centraal zet. “Het is gelukt om een goede lijst met mensen samen te stellen uit diverse geledingen en van verschillende pluimage uit onze samenleving”, zegt Zwart. “We zullen het samen moeten gaan doen en dat willen we. Zowel kandidaten uit Stad als het platteland zijn daarom beiden goed vertegenwoordigd.”