Terug naar Partijbestuur

Jan Alix Uitham

Bestuurslid

Als relatieve nieuwkomer in de politiek wil Jan Alix Uitham graag een bijdrage leveren aan de groei van de Partij vóór het Noorden. “Ik heb voor mijn werk veel gereisd, in Europa, Azië, Midden- en Noord-Amerika. Nu ik wat meer tijd heb vind ik het mooi om iets te doen voor de omgeving waarin ik woon en leef en me in te zetten voor de belangen van Groningen en de Groningers.”

De Partij vóór het Noorden is voor Jan Alix dé partij die daadwerkelijk opkomt voor de leefomgeving waarin we dagelijks wonen, werken en recreëren. “Bovendien is de partij onafhankelijk, in tegenstelling tot de partijen die ook een afdeling in Groningen hebben.”

“De Partij vóór het Noorden wil dicht bij de mensen uit Groningen staan”, gaat hij verder. “En we willen ons sterk maken voor zaken die ons dagelijks bezighouden. Dit gaat over grote zorgen rond de schadeafhandeling, de voorzieningen in de dorpen en kleine kernen, de zorg van kinderopvang, maar ook ouderenzorg en toegang tot medische zorg. Wij strijden om dit allemaal in Groningen Stad en Ommeland te behouden en waar nodig te verbeteren.”

Vereiste

Een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma van de Partij vóór het Noorden is volgens Jan Alix de afhandeling van de aardbevingsschade. “Dat is geen gunst, maar een vereiste en dit moet nu zo snel mogelijk geregeld worden. Verder vind ik dat er een fonds moet komen, gevuld door de NAM, waaruit toekomstige schades betaald kunnen worden.”

“Waarom dit belangrijk is? Dat aardgaswinning schade veroorzaakt is lang ontkent. De overheid heeft miljarden verdiend aan het aardgas. Wanneer dit vervolgens leidt tot schade aan iemands eigendom, dien je dit ruimhartig te vergoeden.”

Stoppen met gaswinning, voorzieningen in kleine dorpen op peil houden, woningbouw versnellen en de energietransitie zijn 4 punten die volgens Jan Alix de komende jaren op de agenda dienen te staan. “Wie het behartigen van de belangen van de Groningers belangrijk vindt, moet daarom op de Partij vóór het Noorden stemmen. Wil je het niet alleen bij je stem laten, maar ook meedenken en meedoen?  Kom dan eens kennis maken, je bent van harte welkom.”

lees hier onze

verkiezingsprogramma's! Lees meer