Terug naar Onze mensen In de gemeente groningen

Evelien Bernabela

Raadslid
evelien.bernabela@raadgroningen.nl

Evelien Bernabela woont met haar man in de wijk de Hoogte en ze is zelfstandig ondernemer, ze heeft een bureau voor grafisch ontwerp, webdesign, illustraties en workshops. Ze is afgestudeerd
aan Academie Minerva in 2003. In 2019 kwam ze bij de partij als fractiemedewerker voor de Provinciale Staten. Ze vindt het belangrijk om zich in te zetten voor haar gemeente en werkt er graag aan mee om onze leefomgeving schoon, sociaal en mooi te houden. Verder is ze vrijwilliger bij duurzame en sociale organisaties. Zo zet ze zich regelmatig als vrijwilliger in voor haar wijk en werkt ze als vrijwilliger voor Galerie Forma Aktua.
Ze zet haar kennis van de kunst en cultuur wereld graag in voor stukken in de raad. Daarnaast heeft ze ervaring met veel sociale onderwerpen dus ook dit kan ze goed gebruiken voor haar werk als raadslid. Even als haar jaren lange ervaring met diverse groene en klimaatadaptatie onderwerpen. Ze geeft ook workshops op scholen vandaar dat onderwijs en jeugd ook in haar portefeuille zit.