Oorsprong van de 
Partij voor het Noorden

Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Sed vestibulum ex eu magna laoreet sit amet euismod odio euismod. Curabitur et neque eget neque dignissim cursus quis a quam. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim.

De oprichters Teun Jan Zanen, Aleid Brouwer en Leendert van der Laan geloofden dat het noorden economisch en cultureel verwaarloosd werd.

De Partij voor het Noorden is in 2002 notarieel opgericht met als doel de belangen van Noord-Nederland te behartigen in de politiek. De oprichters Teun Jan Zanen, Aleid Brouwer en Leendert van der Laan geloofden dat het noorden economisch en cultureel verwaarloosd werd, om nog maar niet te spreken over de gaswinning in Groningen, waar wij zelf weinig tot niets van terug hebben gezien.

Vanaf de oprichting heeft de partij zich gericht op het aanmoedigen van discussies over de gevolgen van de gaswinning. Immers is en was de gaswinning erg schadelijk voor Groningen en haar inwoners. Dat moet anders. Daarom zien wij ook veel potentieel in de mogelijkheid om een overkoepelend bestuur voor Noord-Nederland te vormen. Immers geloven wij dat de kracht in het Noorden ligt in de samenwerking tussen de noordelijke provincies en gemeenten.

Al sinds 2002 is de Partij voor het Noorden een belangrijke stem in het politieke landschap van Groningen. De partij is sterk vertegenwoordigd in de Provinciale Staten van Groningen, de gemeente Oldambt en de gemeente Groningen. Al twintig jaar komen wij met een boodschap die politiek Den Haag maar niet kan verkroppen: Groningen is van ons!

Wilt u meedoen met de Partij voor het Noorden?
Klik dan 
hier om lid te worden.