Armoede

Curabitur et neque eget neque dignissim cursus quis a quam. Nulla ac magna lacinia ultrices leo vitae aliquet lorem. Phasellus a sapien ornare interdum ante quis molestie urna. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Suspendisse sit amet lacus vitae arcu ultrices malesuada vel non erat.

Armoede.

Eén op de tien gezinnen in de gemeente Groningen leeft momenteel in armoede. Dit is een onacceptabel hoog percentage voor een gemeente die zo welvarend is als Groningen. Het aantal inwoners die onder de armoedegrens leven blijft alleen maar stijgen zolang er onvoldoende gedaan wordt om deze mensen een kans te bieden de armoede te ontsnappen.

Er is een dringende noodzaak om een nieuw armoedebeleid op poten te zetten, waarbij verbeterde schuldhulpverlening, makkelijkere (her-)introductie in de arbeidsmarkt en een bredere financiering van omscholing centraal moet komen te staan.

 

Het is onacceptabel dat er kinderen zijn in deze tijd die in armoede opgroeien, zeker in een land als Nederland. De jeugd moet juist verschillende hulpmiddelen aangeboden worden zodat zij niet in dezelfde armoede vallen als waar zij vandaan komen. De Partij voor het Noorden hekelt dan ook de 'luchtkastelen' van de gemeente, waarbij tienduizenden euro's gestoken worden in prestigieuze projecten waar de jeugd niets mee opschiet.