Een leidende rol voor de provincie bij nieuwe energievormen

Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Morbi congue mauris eget velit aliquet tincidunt. Suspendisse posuere velit a maximus egestas. Suspendisse posuere velit a maximus egestas. Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt.

Een leidende rol voor de provincie bij nieuwe
energievormen!

Nu het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas en olie wordt afgebouwd zullen er nieuwe energievormen voor in de plaats moeten komen. Dit wordt wel de energietransitie genoemd. De Partij vóór het Noorden vindt dat de energietransitie niet ten koste mag gaan van de werkgelegenheid in Noord-Nederland. Voor het Noorden en ook voor de provincie Groningen zal dit netto meer banen moeten gaan opleveren.


Zoals al eerder gezegd: de Partij vóór het Noorden wil onverminderd van het Groningse gas af! Dus moeten we inzetten op andere vormen van energieopwekking. Woningen in het bevingsgebied moeten zo snel mogelijk aardgasvrij, zo nodig met financiële hulp van de provincie.


Groningen mag een leidende rol nemen bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energie, maar alleen als er voor die alternatieve vorm van energie draagvlak is bij de inwoners van onze provincie. Voorwaarde voor alle vormen van nieuwe energie is dat de gezondheid en veiligheid van de inwoners van Groningen voorop moet staan. Volgens de Partij vóór het Noorden is er geen draagvlak voor een kerncentrale in Groningen.


De Partij vóór het Noorden blijft zich inzetten voor het gebruik van de zonneladder om zonnepanelen voor energievoorziening te gebruiken. We vinden windturbines en/of zonneparken geen sieraad voor het Groningse landschap. Daarom zijn we van plaatsing hiervan geen voorstander. De Partij vóór het Noorden kan een ashoogte van maximaal 15 meter voor windmolens bij boerderijen billijken. Grotere windmolens horen wat de Partij vóór het Noorden betreft op zee. Groningen kent drie windwin-gebieden. De Partij vóór het Noorden zal niet instemmen met meer windwin-gebieden in onze provincie.

Ook de stiekeme uitbreiding van deze windwingebieden moet worden tegengegaan. Groningen is van “ONS”!