Terug naar Nieuws uit de Gemeente oldambt

de INCUBATOR - Partij vóór het Noorden zet in op talent 

Incubators, ze zijn de laatste jaren in de grote- en middelgrote steden als paddenstoelen uit de grond geschoten. De Partij vóór het Noorden heeft het in haar verkiezingsprogramma staan. Maar wat is dat nou een incubator, en moet Oldambt hier iets mee?

De Partij voor het Noorden zet in op talent met de INCUBATOR

Broedplaats voor talent

Een incubator is een ander woord voor een broedplaats voor ideeën speciaal voor startende ondernemers en schoolverlaters die willen gaan ondernemen. Het gaat daarbij niet om het beginnen van je eigen winkel of service, maar juist om innovatieve plannen waarbij een eigen product of dienst wordt aangeboden. Het is voor startups niet altijd gemakkelijk om een eigen product op de markt te brengen. Het ontwikkelen en het aanleggen van een netwerk is vaak al een struikelblok. Het kost tijd, geld en je moet de juiste wegen weten te bewandelen, dit maakt voor jongeren het starten van een onderneming vaak al lastig.

Springplank en werkgelegenheid

Door in Oldambt een Incubator te willen realiseren wil de Partij voor het Noorden een springplank bieden aan juist die ondernemers. Door te faciliteren in een eerste kantoorruimte, coaching, contact met andere ondernemers en Hogescholen, alsook te helpen bij het vinden van investeringen en verschillende startup subsidies, wordt de kans op succes voor een startup veel groter. En mocht een ondernemer succesvol zijn, zal dit op lange termijn ook weer kunnen leiden tot meer werkgelegenheid binnen de gemeente.

Europese subsidie beschikbaar
 
Niet alleen binnen Nederland, maar binnen heel Europa wordt het succes van incubators niet onderkend. Daarom is er een Europese subsidie beschikbaar om deze plannen binnen het project “Horizon Europe” te realiseren. De Partij vóór het Noorden hoopt dat de gemeente Oldambt snel hiermee bij de rest van Europa aan kan sluiten om onze jonge ondernemers in dop dezelfde kansen te bieden.