GOED WOON-, LEEF-, WERK- EN LEERKLIMAAT IN DE PROVINCIE GRONINGEN

Nullam fringilla velit a ultrices varius. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim. Curabitur et neque eget neque dignissim cursus quis a quam. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur.

Goed woon-, leef-, werk- en leerklimaat in de
provincie Groningen.

Het woon- leef-, werk- en leerklimaat in Groningen moet optimaal op elkaar afgestemd worden, vindt de Partij vóór het Noorden. Bij en binnen de dorpen moet er nieuwbouw mogelijk zijn. Voorzieningen (als winkels en sportvoorzieningen etc.) moeten in de bereikbare leefomgeving van mensen blijven. Het Openbaar Vervoer zal voor iedereen bereikbaar moeten zijn. De provincie moet het gebrekkige Openbaar Vervoer op het platteland verbeteren zodat voorzieningen voor iedereen bereikbaar zijn. Een gezonde omgeving is voor een goed leef- en werkklimaat een belangrijke voorwaarde. Omgeving (lucht, water en woonomgeving) vervuilende bedrijven moeten kunnen worden geweerd. De Universiteit en de Hogeschool moeten rekening houden met de beperkingen van woonruimte in de stad.


De Partij vóór het Noorden vindt dat deze instellingen alleen kunnen groeien als er voldoende woonruimte beschikbaar is. Opleidingen moeten zich richten op de verwachte regionale marktontwikkelingen en maatschappelijke transities.


De Provincie moet zich beter richten op groenonderhoud waar zij voor verantwoordelijk is (als aanpak van exoten als berenklauw en Japanse Duizendknoop). Ouderen moeten als zij dat willen in hun eigen buurt kleiner kunnen wonen en zo jongerenwoningen bieden waar gezinnen gesticht kunnen worden. Jonge mensen moeten in onze provincie willen komen of blijven wonen. Het midden- en kleinbedrijf moet de ruimte krijgen om te groeien, zowel in Stad als in Ommeland. Groningen is van “ONS”!