INVESTERINGSPLAN TOERISME EN RECREATIE

Donec quis sapien sodales tincidunt risus quis euismod nunc. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Suspendisse vel nunc fermentum tempus eros sit amet ultricies nisi. Nulla ac magna lacinia ultrices leo vitae aliquet lorem. Nam non est porttitor maximus leo vitae gravida dui.

De Partij vóór het Noorden wil een meerjarig investeringsplan voor toerisme en recreatie!

Stad en Ommeland in Groningen hebben alles in zich om een geliefd toeristisch vakantie- en recreatiegebied te worden. Dit levert werkgelegenheid op voor verschillende opleidingsniveaus. Er moet een meerjaren-visie komen voor de recreatieve ontwikkeling van Groningen.


De Partij vóór het Noorden wil meer aandacht voor het behoud van en de verruiming van openluchtrecreatie. Wij willen er aan werken dat er voldoende en veilige fietsroutes komen zowel voor school en kantoor als voor recreatie.


Ook dienen er voldoende recreatiemogelijkheden op land met en versterking op water met aanlegsteigers, ligplaatsen en zwemvoorzieningen te komen.


Een goede oppervlaktewater kwaliteit is een vereiste en daarvoor zal de samenwerking met de waterschappen versterkt moeten worden.


Kampeerrecreatie zal één van de speerpunten van Groningen kunnen worden en we denken ook aan de mogelijkheid van chaletparken en camperplaatsen. De Partij vóór het Noorden richt zich op dagrecreanten en op een langer verblijf.


De Partij vóór het Noorden wil komen tot een recreatie-stimulatieplan met en voor recreatieondernemers. Omdat banken en andere geldinstellingen moeizaam leningen verstrekken aan nieuwe recreatie initiatieven zal de provincie hiervoor een stimulatiefonds kunnen instellen. Groningen is van “ONS”!