Terug naar nieuws uitDE gemeente Groningen

Cartoon: Geveltuintjes: Ouderen zoeken het zelf maar uit

Het fenomeen Tegelwippen heeft de stad Groningen in zijn greep, met als doel meer groen, biodiversiteit en gezelligheid in de straten te brengen. Geveltuintjes zijn daarbij de sleutel tot succes. Deze kleine groene oases kunnen een wereld van verschil maken in de stedelijke omgeving.

Helaas is niet iedereen in staat om zelf een geveltuintje aan te leggen vanwege fysieke beperkingen. De Partij vóór het Noorden heeft hierover vragen gesteld, met name gericht op ouderen en anderen die moeilijk ter been zijn.

In antwoord op deze vragen heeft de wethouder aangegeven dat de eerste stap is om zelf initiatief te nemen. Pas daarna kan er gekeken worden naar uitzonderingen waarbij de gemeente hulp kan bieden. Een teleurstellend antwoord.

Deze reactie heeft echter vragen opgeroepen over de toegankelijkheid van groeninitiatieven voor alle inwoners van Groningen. 

Cartoon door Ton Meijer

Is het redelijk om van fysiek beperkten te verwachten dat ze zelf de eerste stap zetten? Moet de gemeente niet meer ondersteuning bieden aan deze groepen om hen in staat te stellen deel te nemen aan het vergroenen van de stad?

Het debat is geopend, en de discussie zal ongetwijfeld voortduren. Ondertussen blijft het Tegelwippen-initiatief doorgaan, hopend op een groenere en meer inclusieve toekomst voor Groningen.

Voor meer informatie, lees het artikel hier.