Terug naar nieuws uitDE gemeente Groningen

Duurzaam Groningen ontdekt: Klimaatroute inspiratiekaart brengt vergroening in beeld

Op 11 september overhandigde wethouder Mirjam Wijnja van Groen en Klimaatadaptatie een speciale routekaart aan raadslid Bernabela. Deze bijzondere kaart neemt je mee op een boeiende reis door de binnenstad van Groningen en laat zien hoe je jouw tuin en huis kunt aanpassen aan klimaatverandering.

De Klimaatroute Inspiratiekaart wijst je de weg naar geveltuinen, wadi's, waterdoorlatende verharding, groene muren en daken, schaduwrijke bomen, groene binnenplaatsen en plaatsen waar stenen zijn vervangen door groen. Je kunt deze kaart verkrijgen bij het gemeentekantoor aan het Gedempte Zuiderdiep 98 en hem ook vinden in de Komoot fiets- en wandelapp. Of scan eenvoudig de QR-code op de website van Duurzaam Groningen om de route digitaal te ontdekken.

Waarom kreeg Evelien deze kaart? De Partij vóór het Noorden nam vorig jaar het initiatief voor een permanente presentatie van vergroeningsmogelijkheden. Deze wandel- en fietsroutes brengen bestaande vergroeningsmaatregelen in beeld en de fractie was de drijvende kracht achter dit project.