Terug naar nieuws uitDE gemeente Groningen

Vacature: Onderzoeksmedewerker bij de OvhN

Ben jij klaar om jouw vaardigheden en kennis in te zetten voor een groter doel? Wil jij graag een merkbaar verschil maken in jouw omgeving? Is het tijd om je studievaardigheden in de praktijk te brengen en je te verdiepen in actuele politieke vraagstukken?

Zoek dan niet verder!

OvhN_Logo

Wie ben jij?

De Onderzoeksgroep voor het Noorden, de OvhN, is op zoek naar enthousiaste en betrokken deelnemers die onderdeel willen worden van ons team. We zoeken iemand met een opleiding in een relevante studierichting, zoals politieke wetenschappen, sociologie, letteren of economie. Als jouw studiegebied niet overeenkomt met de genoemde disciplines, maar je gelooft dat je waardevol kunt zijn voor ons team, moedigen we je zeker aan om te solliciteren. Het betreft een vrijwillige positie, maar wel met verschillende voordelen. 

Wat ga je doen?

Samen met de onderzoekscoördinator en andere onderzoeksmedewerkers zal je werken in een gezellig en professioneel team. Als onderzoeksmedewerker ben je onder andere verantwoordelijk voor het formuleren van politieke vragen, het opstellen van adviezen voor de fractie, het beantwoorden van vragen, het bijdragen aan woordvoeringen, het vertalen van onderzoeksresultaten naar praktisch beleid, en je wordt verwacht af en toe advies te geven aan de fractie. Je krijgt begeleiding voor zowel het geven van advies als voor je taken als onderzoeksmedewerker.

Als onderzoeksmedewerker zal je veel politiek inhoudelijke ervaring opdoen en je netwerk uitbreiden. Jouw bijdrage zal een aanzienlijk en tastbaar verschil maken binnen onze gemeente, de politieke fractie en ons team zelf!

Praktische informatie

Ons onderzoeksproject loopt van 1 november tot en met april. Als onderzoeksmedewerker verwachten we dat je ongeveer één dagdeel per week besteedt aan je taken. Deze kun je zelfstandig inplannen. Daarnaast organiseren we wekelijkse vergaderingen met het OvhN-team op woensdagen, die plaatsvinden in het Stadhuis. Mogelijk heb je studie- of werkverplichtingen. Daarom zijn we flexibel in werktijden en bieden we alle nodige flexibiliteit om je studie succesvol voort te zetten of je werk te kunnen doen.

Dus, als je gepassioneerd bent over politieke vraagstukken en graag vrijwilligerswerk wilt doen dat een impact heeft, nodigen we je van harte uit om te solliciteren als onze nieuwe onderzoeksmedewerker. De deadline is 25 oktober. Jouw inzet zal een waardevolle bijdrage leveren aan ons team en aan de positieve veranderingen in onze gemeenschap. Stuur daarom je motivatiebrief en cv vóór 25 oktober naar matthijs.hekert@raadgroningen.nl.