Terug naar Nieuws uit de Gemeente oldambt

Dodenherdenking gemeente Oldambt 2024


Bij maar liefst drie herdenkingen in Oldambt waren mensen van de Partij voor het Noorden genodigd om het woord te voeren namens de gemeente Oldambt.

Finsterwolde
In Finsterwolde was fractievoorzitter Janet de Wal aanwezig.
Te mogen spreken op 4 mei en een krans te mogen leggen bij het oorlogsmonument in Finsterwolde namens de gemeente is een eer, aldus Janet.
Er was een mooie opkomst, ruim 100 volwassenen en kinderen.
4 van de kinderen hadden een gedicht geschreven, heel indrukwekkend en mooi hoe de jeugd zich kunnen inleven in de kinderen die de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt.

Nieuw Scheemda / ‘t Waar
Bij de herdenking voor Nieuw Scheemda en ‘t Waar was raadslid Anneke Suurling uitgenodigd. Anneke benadrukte in haar speech met name wat de oorlog in die beide plaatsen in Oldambt teweeg bracht. 5 inwoners, waaronder een kind van 9 jaar overleefden de vreselijke oorlog niet.

Bad Nieuweschans
In Bad Nieuweschans sprak wethouder Jurrie Nieboer namens het gemeentebestuur. In zijn speech ging hij in op het leed rond de drie verzetsmensen uit Bad Nieuweschans die tijdens de oorlog werden vermoord. Ook benadrukte hij het belang van waakzaamheid als het gaat om vrijheid.