Terug naar Nieuws uit de Gemeente oldambt

Ontmoet de raad


ontmoet de raad Oldambt
Ontmoet de Raad in Scheemda
Dinsdag 21 november zijn Janet en Anneke naar een inwonersavond geweest die vanuit de gemeenteraad is georganiseerd.
‘Ontmoet de Raad’, doet 3x per jaar wijken en dorpen in Oldambt aan.
Voor ons als raadsleden is het een fijne manier om geïnformeerd te worden over projecten en allerhande zaken die inwoners bezighouden.
Dezekeer waren we in de Esborg in Scheemda.
Er was een mooie opkomst, alle politieke partijen waren vertegenwoordigd en er was behoorlijk wat belangstelling vanuit de inwoners.
We zijn door Vereniging Dorpsbelangen Scheemda bijgepraat over de dorpsvisie voor Scheemda.
Er zijn vanuit deze dorpsvisie al wat dingen gerealiseerd, zo kan er elektrisch geladen worden met de auto, zijn er bankjes geplaatst en is het mogelijk gemaakt dat het café een terras mag.
Genoemd is ook de mogelijkheid van de renovatie van het zwembad de Ringberg, dit is mede dankzij een lening van de gemeente mogelijk, waar de hele Raad unaniem voor heeft gestemd.
Daarna hebben we van Historische Vereniging Scheemda e.o. een prachtige presentatie gekregen met allerlei historische weetjes en feiten over het ontstaan van Scheemda als dorp.
Op de zeepkist stond een activiteitenbegeleider van Zorgcentrum Nieuw Vredehoven.
Hij vertelde van de hoeveelheid aan projecten er werden georganiseerd en niet alleen voor de inwoners van Nieuw Vredehoven, maar voor de hele buurt.
Doordat ouderen langer thuis moeten blijven wonen ligt er ook eenzaamheid op de loer, de projecten dragen bij in de samenhang in de buurt en om eenzaamheid tegen te gaan.
Verder zijn we bijgepraat over het initiatief dat er door 16 zorgorganisaties een convenant is getekend, Groninger Kracht regio visie, dit om beter samen te werken en beter aan te kunnen sluiten bij de zorgvragen.
Ook inwoners in de zaal gaven de raad een aantal zaken mee:
Men wil dat er wordt gecommuniceerd vanuit de gemeente, in de breedste zin van het woord. Het liefst zou men graag zoiets als de krant de Oldambtster terug zien.
(Er is door de Partij vóór het Noorden een motie ingediend,gesteund door veel partijen en unaniem aangenomen in de Raad over het schriftelijk communiceren naar onze inwoners.)
En verder; overvolle afvalbakken in het centrum, parkeren buiten de parkeerplaatsen, en opvang Oekraïners waar behoefte is dat er regelmatig een update is.
Kortom, we hadden een prima avond in de Esborg en willen Scheemda bedanken voor de gastvrijheid. Ook buiten deze avonden om kunt u de Partij vóór het Noorden altijd bereiken via oldambt@partijvoorhetnoorden.nl