Terug naar Nieuws uit de Gemeente oldambt

Raadsleden Oldambt op werkbezoek


werkbezoek bibliotheek winschoten

Als raadsleden worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij allerlei organisaties en belangenverenigingen. Zo krijgen wij meer inzicht wat de organisatie doet wat uiteraard waardevol is omdat wij ook over sommige organisaties en hun werk besluiten nemen in de gemeenteraad.

Vorige week waren we als Raad uitgenodigd bij de bibliotheek in de Klinker in Winschoten.
Op de uitnodiging stond dat we werden uitgenodigd voor een ‘proeverij’ , wat de nieuwsgierigheid wel aanwakkerde.
Als Partij vóór het Noorden fractie waren we breed vertegenwoordigd, de raadsleden Janet de Wal, Mark Kalse en Anneke Suurling en fractieondersteuner Margriet Slijfers waren aanwezig. Ook onze wethouder Jurrie Nieboer ( met bibliotheken in zijn taakveld) was aanwezig.

En wat was nou de Proeverij?
We mochten aan vier onderdelen die de bibliotheek organiseert, naast het uitlenen van boeken, even “proeven”.
Voor de jongeren wordt wekelijk Dragon and Dungeons georganiseerd, dit is bij de jongeren een populair fantasie rollenspel. Hier werd ook bij ons even de fantasie geprikkeld.
Andere onderdelen waren het Taalhuis, taalvaardigheid, een leven lang leren, computerlessen en voorlezen en op een speelse wijze daarbij een spel voor de peuters.

Deze “proeverij” heeft ons nogmaals doen inzien hoe belangrijk de bibliotheek is en hoe verbindend het kan werken in onze gemeente. En nogmaals werd ons weer duidelijk hoe belangrijk het kunnen lezen, schrijven en digitaal bezig zijn is. Voor alle Oldambtsters! Jong, oud en pas in Oldambt woonachtig. De bieb geeft namelijk ook taallessen aan statushouders, onze nieuwe Oldambtsters.

Een mooie informatieve avond met bevlogen medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek. Dank aan Biblionet voor de uitnodiging.

Ook als Fractie van de Partij vóór het Noorden gaan wij graag op werkbezoek bij uw bedrijf of instelling. Wilt u de fractie ook eens op bezoek? Mail ons en we spreken graag met u af. oldambt@partijvoorhetnoorden.nl