Onderwijs

Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt. Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Nullam fringilla velit a ultrices varius. Suspendisse vel nunc fermentum tempus eros sit amet ultricies nisi. Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque.

Onderwijs.

De gemeente Groningen is gebouwd op haar verbinding met het onderwijs. De basisschool, het voortgezet onderwijs, MBO, HBO, en WO hebben elk een belangrijke plek voor de toekomst. Het onderwijs is de wortel van onze samenleving, en hoe wij met elkaar om gaan. Vanaf ons vierde levensjaar beginnen wij met leren, en stelt ons in staat om kansen te pakken.

 

De Partij voor het Noorden staat ferm achter dit diverse onderwijsaanbod, en koestert de diversiteit van opleidingskeuzes. Daarbij is je achtergrond niet doorslaggevend, maar juist wat jij met je handen en hoofd kan doen, en hoe jij omgaat met de wereld om je heen. Helaas zien wij vaak dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen, niet altijd gelijke kansen genieten om het onderwijs aan te grijpen. Als de PvhN willen wij deze drempels wegnemen, en steunen leer subsidies die deze kansen gelijk kunnen trekken.

 

Daarbij hoort ook het waarborgen van kwalitatief onderwijs in dorpen en bepaalde wijken in onze gemeente. In het verleden moesten scholen in kleinere dorpen noodgedwongen de deuren sluiten, en verdween daarmee een belangrijke plek voor onderwijs en sociaal contact. Wij willen kijken naar mogelijke alternatieven om deze scholen weer open te krijgen.

 

Ook komen veel kinderen uit onze gemeente zonder ontbijt naar school.  Als een belangrijke maaltijd is ontbijt erg belangrijk voor de doorontwikkeling van onze kinderen. Daarom willen wij strijden voor de mogelijkheid dat elk kind die dat nodig heeft, ontbijt op school kan eten. Daarbij is het belangrijk om een mogelijke schaamtedrempel te vermijden, en wordt er gekeken naar inbreng vanuit de omgeving van de school.