gemeente oldambt

Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque. Curabitur et neque eget neque dignissim cursus quis a quam. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Cras ac turpis elementum lobortis diam id ullamcorper nisl. Duis mattis neque quis nunc tincidunt ac hendrerit libero mattis.

Welkom in Oldambt

De Partij voor het Noorden is vanaf de herindelingsverkiezingen van 2009 vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Oldambt.  Oprichter en voormalig partijleider Teun Jan Zanen zag in die samenvoeging van de voormalige gemeentes Winschoten, Scheemda en Reiderland aanleiding en uitdaging om naast provinciaal nu ook gemeentelijk het Noordelijk Gedachtengoed uit te dragen; immers het Noorden zijn wij allen als gemeentes en provinciën sàmen.


Oldambt vormde de 1e gemeentelijke PvhN fractie met Jurrie Nieboer als raadslid en een van meet af aan zeer actieve steun-fractie. Dit resulteerde in een verdrievoudiging van het aantal zetels bij de daarop volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2014 waarna Jurrie vergezeld werd door raadsleden Mark Kalse en Eveline Oudhof. Er werd een coalitie-samenwerking aangegaan met de PvdA, VVD en SP waar Bard Boon als eerste wethouder de Partij voor het Noorden vertegenwoordigde.


Bij de verkiezingen van 2018 wist de fractie haar zetelaantal van 3 te continueren. Jurrie en Mark werden nu vergezeld door Kirsten Bos en Bard bleef wethouder in de eveneens gecontinueerde coalitie. September 2019 verlaat de SP de coalitie, omdat de partij niet wil instemmen met noodzakelijke bezuinigingen. Onder de naam Halte 7 wordt uiteindelijk een samenwerkingsverband gevormd uit coalitiepartijen PvdA, VVD en Partij voor het Noorden en oppositiepartijen Gemeentebelangen, CDA, ChristenUnie en D66, om een Artikel 12-status te voorkomen.


Eind 2021 besluit Bard Boon te stoppen als wethouder en volgt Jurrie hem op. Ook bij de verkiezingen van 2022 behaald de Oldambtster fractie opnieuw 3 zetels en wordt deze gevormd door Mark Kalse, Janet de Wal en Anneke Suurling. Jurrie Nieboer continueert zijn nog immer uitdagende functie als wethouder, nu in een coalitie met PvdA, Gemeentebelangen en de VVD.


Foto's in de header van Fractie Oldambt: Lukas Boelen.