Terug naar Onze mensen In de gemeente groningen

Leendert van der Laan

Fractievoorzitter
06 40185410
leendert.vanderlaan@raadgroningen.nl

Leendert van der Laan is de huidige fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden in de gemeenteraad van Groningen. Leendert is woonachtig in de Groninger wijk Kostverloren en is getrouwd en heeft 3 jonge kinderen. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening en grote verzekeraars, waaronder AEGON. In 2002 heeft hij samen met anderen de Partij voor het Noorden opgericht. Dat deed hij voornamelijk uit idealisme. Leendert gelooft dat Noord-Nederland namelijk veel te bieden heeft als het gaat om ruimte, creativiteit, ondernemerschap, kennis en cultuur. 

“Landelijke partijen laten het Noorden vaak vallen als het erop aankomt. Dat laat niet alleen het gasdossier zien, maar ook helaas vele andere dossiers.” De Partij voor het Noorden is volgens Leendert een pragmatische ondernemende partij met een groen en sociaal hart, zonder te willen worden geplaatst in de categorieën links of rechts. Leendert is van mening dat er meer Noordelijke samenwerking nodig is om Noord-Nederland op de kaart te zetten en om onze kinderen de kans te geven om een bestaan op te bouwen in het Noorden.

Leendert zal zijn financiële achtergrond gebruiken om financiële vraagstukken kritisch te benaderen. Hij gelooft dat het belangrijk is om de financiën op orde te hebben, zowel voor personen als instellingen of bedrijven, en ook voor een gemeente als Groningen. Verder is Leendert van mening dat iedereen een rol in de maatschappij verdient en dat we het voornamelijk samen moeten doen, daarom doet hij zelf ook veel vrijwilligerswerk binnen zijn wijk. Volgens hem geeft vrijwilligerswerk nieuwe inzichten en energie en dat is nou precies wat mensen nodig hebben.