Terug naar Onze mensen In de gemeente groningen

Matthijs Arjen Hekert

Woordvoerder & Fractiemedewerker
06 29 69 47 38
matthijs.hekert@raadgroningen.nl

Matthijs is de voormalige kwartiermaker van de fractie Groningen. In 2021 stelde hij de fractie samen, schreef hij het verkiezingsprogramma en voerde hij de campagne van de partij. Nadat in maart 2022 de Partij voor het Noorden met een doorslaggevend succes de gemeenteraad binnen is gekomen, is Matthijs aan de slag gegaan als fractiemedewerker en vervolgens ingezworen als politiek woordvoerder. 

Matthijs is een 30-jarige Stadjer uit Corpus den Hoorn die zich al meerdere jaren voor de Partij voor het Noorden inzet.

“Ik ben ervan overtuigd dat de Partij vóór het Noorden de betrouwbare en progressieve lokale partij is die hard nodig is binnen de gemeente Groningen. We zien armoede, bevingsschade en verwaarlozing van onze omgeving in wat dé mooiste gemeente van Nederland moet zijn, dat kan toch niet? Daarom zet ik mij samen met de Partij voor het Noorden in voor een sterker, gezonder en mooier Groningen!”

Zijn politieke portefeuilles zijn o.a. het NPG, Versterking & Herstel, Jeugd & Jeugdhulp, Onderwijs, Cultuur, Groen & Klimaatadaptatie, Natuur & Ecologie, Volksgezondheid, Fysieke Wijkvernieuwing, Evenementen en Energietransitie.