Terug naar Onze mensen in de provinciale staten van Groningen

Dries Zwart

Fractievoorzitter en statenlid

Dries koos voor een rol in de politiek, omdat hij altijd al de drang had om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap en de maatschappij. Met een drukke baan en een jong gezin lukte dat vroeger niet, maar toen die tijd er wel was, begon hij al snel in de lokale politiek van Appingedam.

Politiek met een menselijke maat, daar staat de Partij vóór het Noorden volgens Dries voor. “We zijn echt betrokken bij onze eigen inwoners en provincie, die we als geen ander kennen. We doen wat hier nodig is en laten ons niet leiden door Haagse aansturing. Daarom discussiëren we over allerlei standpunten vanuit een Gronings gezichtspunt.”

Het is precies datgene waarin de Partij vóór het Noorden zich onderscheidt van andere partijen, die veelal wel verbonden zijn met een ‘moeder’ in Den Haag. “Wij werken vanuit datgene wat leeft onder onze eigen inwoners en niet vanuit het grote Haagse plan.”

Het belangrijkste punt in het verkiezingsprogramma voor de komende Statenverkiezingen van 15 maart a.s. noemt Dries zonder meer de mijnbouw. Op de tweede plaats komt de economie die niet ten koste mag gaan van Groningen en de Groningers, maar juist van toegevoegde waarde moet zijn. Ook het behoud van het landschap en de leefbaarheid noemt Dries als belangrijke punten.

Dries vindt het verschrikkelijk dat er 10 jaar na Huizinge, voor veel Groningers in het aardbevingsgebied, nog steeds geen perspectief is. “De schade is niet overal afgehandeld en de versterking vaak nog niet ingezet. Veiligheid moet de norm worden, altijd en overal!”

Perspectief voor Groningen, dat moet volgens Dries in de komende 4 jaar centraal staan. Schade en herstel moet in die periode afgehandeld kunnen worden en mijnbouw, in welke vorm dan ook, mag nooit meer de veiligheid van Groningers aantasten. “In de komende 4 jaar moet Groningen op het gebied van werkgelegenheid, bereikbaarheid, economisch welbevinden en leefbaarheid tenminste op het gemiddelde van Nederland zijn gebracht.”

Tenslotte, een boodschap van Dries aan de kiezers:” Groningen is van de Groningers. De Partij vóór het Noorden is niet links, niet rechts, maar altijd vóór Groningen. Dat zijn we al 20 jaar en dat gaat in de komende 4 jaar niet veranderen. De mens staat daarin centraal, daar kan de kiezer van op aan!”