Resultaten provinciale staten

Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Sed facilisis ipsum sit amet dui efficitur ultrices. Suspendisse vel nunc fermentum tempus eros sit amet ultricies nisi. Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim.

Behaalde resultaten

In de afgelopen 4 jaar heeft de Partij vóór het Noorden zich vaak laten horen in de Staten van de provincie Groningen. Via moties is regelmatig geprobeerd het beleid te veranderen of de inbreng van de ideeën van de Partij vóór het Noorden te vergroten. Eerlijk is eerlijk, gemakkelijk was dit niet. Als relatief kleine partij bleek het niet eenvoudig om plannen te veranderen, iets waar meer partijen die geen deel uitmaken van de coalitie Staten mee te maken hadden.

Toch werden er nog wel succesjes geboekt. Zo diende de Partij vóór het Noorden, samen met een andere partij, een motie in om in gesprek te gaan met een bedrijf dat nogal veel overlast voor de omgeving veroorzaakte. Even dreigde deze fabriek te moeten sluiten, waardoor er 125 medewerkers op straat zouden komen te staan. Mede dankzij de goede en indringende gesprekken tussen het betreffende bedrijf en de provincie, waar onze partij op aandrong, werd de overlast tot een minimum beperkt en kon het bedrijf verder gaan met de productie.

Het grootste succes was wel de aanname van de motie van de Partij vóór het Noorden, waarin werd gepleit voor een startkapitaal voor het Nationaal Programma Groningen.

Hoe meer zetels in de staten, des te meer kan de Partij voor het Noorden voor Groningen en de Groningers betekenen. Stem daarom op 15 maart 2023 op de Partij vóór het Noorden, zodat we meer inbreng hebben en nog harder kunnen strijden voor de belangen van Groningen.