Stoppen met mijnbouw in onze bodem

Nulla ac magna lacinia ultrices leo vitae aliquet lorem. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Nullam fringilla velit a ultrices varius. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur.

STOPPEN MET MIJNBOUW 
IN ONZE BODEM!

De Partij vóór het Noorden wil dat alle mijnbouwactiviteiten in de provincie Groningen die schade aan gebouwen en mensen veroorzaken blijvend worden gestopt. Dit geldt zowel voor gas- als de zoutwinning.


Schadeafhandeling en versterking voor alle mijnbouwprojecten dienen zo snel mogelijk gestart te worden. Wij willen dat er een Groninger Garantiefonds Mijnbouw komt om sneller en adequater te kunnen reageren op mijnbouw-schade door gas- en zoutwinning. De Rijksoverheid/NAM moet om te beginnen minimaal 5 miljard euro in dit fonds stoppen. Het Groninger Garantiefonds Mijnbouw is niet alleen bedoeld voor alle mijnbouwschade. Het gaat ook om het versterken van woningen en gebouwen. Bij ernstige problemen moet de provincie zelf kunnen ingrijpen en zo nodig voorschieten. Ook Groninger
monumentale panden, boerderijen, maar ook bijvoorbeeld culturele herinneringen aan het verleden als monumenten dienen behouden te blijven voor de toekomst.

Wij willen dat de gaswinning volledig wordt gestopt. Ook een zogenoemde ‘waakvlam’ is voor de Partij vóór het Noorden geen optie. De provincie moet bij alle plannen voor alle mijnbouw van gas- en/of zoutwinning juridisch bezwaar 

maken. Groningen is van “ONS”!