Wegen, fiets- en wandelpaden en groenonderhoud

Suspendisse sit amet lacus vitae arcu ultrices malesuada vel non erat. Curabitur eu nunc et purus posuere mollis eu vitae nisi. Fusce eget diam eget lacus sagittis feugiat. Proin at libero vitae nulla sollicitudin ornare. Integer in dui at metus finibus ultrices.

Wegen, fiets-en tegelpaden en groenonderhoud

Wegen en fiets-en wandelpaden

In de afgelopen 4 jaar is er ondanks de moeilijke financiële situatie van de gemeente nog wel geïnvesteerd in wegen en fietspaden. Niet voldoende, maar we hebben een aantal wegen en fiets-en wandelpaden aangepakt. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Sint Vitusholt en het fietspad Bovenburen. De Hora Siccemaweg van Midwolda naar Winschoten staat voor 2022 op het programma. Daarnaast wordt er samen met het Provinciaal programma Blauwestad nog 13 kilometer fietspad verbeterd en nieuw aangelegd in en rond Blauwestad en de dorpen Midwolda, Finsterwolde, Beerta en Oostwold. Maar we willen nu ook doorzetten.


Er liggen nog te veel wegen en fiets-en tegelpaden ronduit slecht bij. Daar willen we, waar financieel ruimte is, geld voor uittrekken. Ook de fiets- en tegelpaden in de voormalige gemeente Reiderland verdienen de nodige aandacht. De Partij voor het Noorden wil in samenwerking met andere gemeenten, provincie en Rijk een plan van aanpak van de door droogte verzakte wegen in onze gemeente. 


De Partij voor het Noorden wil in samenspraak met eigenaar ProRail dat de tunnelverbinding van Plan Zuid naar het centrum van Winschoten geschikt wordt gemaakt voor rolstoelen en rollators. Ouderen en gebruikers van rolstoelen moeten te ver omlopen om in het centrum te komen.


Groenonderhoud

Het groenonderhoud in de gemeente Oldambt is sinds de laatste bezuiniging niet direct een visitekaartjes, al werken de mensen van de buitendienst daar met volle inzet aan.  De Partij voor het Noorden ziet graag dat we in een meerjarenvisie toewerken naar een beter niveau van onderhoud in de hele gemeente. We moeten een nog betere balans gaan vinden tussen NETJES, VEILIG en AANDACHT VOOR BIODIVERSITEIT.

Ook wil de Partij voor het Noorden buurten en scholen die zelf meehelpen hun buurt en omgeving schoon en netjes te houden belonen en ondersteunen. Daar wil de Partij voor het Noorden een budget voor uittrekken. Verder wil de Partij voor het Noorden jaarlijks een prijs in het leven roepen voor een Oldambtster of groep die zich op bijzondere wijze inzet voor natuur en milieu.