Welzijn voor jong en oud

Integer in dui at metus finibus ultrices. Curabitur eu nunc et purus posuere mollis eu vitae nisi. Sed facilisis ipsum sit amet dui efficitur ultrices. Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Phasellus a sapien ornare interdum ante quis molestie urna.

Welzijn voor jong en oud

Jongeren

Voor jongeren moet er toekomst zijn in Oldambt. Toekomst als het gaat om scholing, werk en vrijetijdsbesteding. De Partij voor het Noorden is heel tevreden hoe het Jongerenwerk haar werk doet en volop activiteiten organiseert. Dat doen ze in dorpen en stad. Daar moeten we ook de komende jaren op blijven inzetten en meer jongerenwerkers aanstellen. Daarbij wil de Partij voor het Noorden benadrukken dat er verschil is tussen jongerenwerkers en buurtwerkers. Om jongeren te betrekken bij de uitvoering van gemeentelijke plannen (ook klimaatbeleid) wil de Partij voor het Noorden dat de Jeugdraad (GeneRaadCie) uitgebreid gaat worden en dat moet de gemeente ook ondersteunen. Ook pleit de Partij voor het Noorden voor het jaarlijks kiezen van een JONGERENBURGEMEESTER.

 

Jeugdhulp/ Sociaal Werk Oldambt

Oldambt kent nog steeds veel jongeren met een meervoudige problematiek. Deze jongeren mogen niet tussen wal en schip komen. Om te voorkomen dat jongeren te snel een indicatie krijgen voor de zogenaamde ‘zwaardere hulp’ zijn we in Oldambt in 2020 begonnen met de pilot SoWieSo. Hierdoor worden meer jongeren doorverwezen naar Sociaal Werk Oldambt voor de problemen waar ze mee worstelen en minder snel doorverwezen naar lange en vaak dure trajecten in de Jeugdzorg. Daar wil de Partij voor het Noorden graag mee doorgaan. De Partij voor het Noorden kijkt niet alleen naar betaalbare alternatieven in de jeugdhulp maar wil gewoon de beste hulp voor jongeren met problematiek.

Ook van de pilot met het IJslands model (het indammen van middelengebruik, betaald vanuit NPG gelden) zijn wij een warm voorstander. Los van de huisvesting van onderwijs wil de Partij voor het Noorden de ingezette lijn voor wat betreft gezondheid en preventie voortzetten. Met de invoering van het IJslands model willen we daar mooie en meetbare stappen maken.


Ouderen

Niet alleen onze jongeren maar ook de oudere generatie moet zich goed voelen in Oldambt. De groep ouderen wordt steeds groter. Oldambt moet daar aandacht voor hebben. De oudere mensen moeten goed en waar ze zelf willen wonen. Ze moeten goed mee kunnen doen, dus met volop activiteiten in de omgeving en aandacht voor vereenzaming. En er moet aandacht zijn voor kwalitatief goed (openbaar) vervoer, plekken om samen te komen, te kunnen bewegen en een luisterend oor hebben. Sociaal Werk Oldambt speelt daar ook nu al een prima rol in met het ontwikkelen van een inloop café voor ouderen.