Werk maken van noordelijke samenwerking

Proin at libero vitae nulla sollicitudin ornare. Suspendisse posuere velit a maximus egestas. Nam non est porttitor maximus leo vitae gravida dui. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Sed vitae neque vitae purus scelerisque aliquet.

WERK MAKEN VAN NOORDELIJKE SAMENWERKING

Middels het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en het Statenberaad zijn de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân de weg van meer en hechtere samenwerking ingeslagen. De Partij vóór het Noorden juicht dit toe. Immers door samen te werken in het Noorden kunnen de belangen beter worden behartigd voor de bevolking. De samenwerking tussen de noordelijke provincies moet in de nieuwe Statenperiode worden voortgezet. De noordelijke Statenleden moeten elk jaar tenminste één gezamenlijke vergadering hebben.


De inwoners van de noordelijke provincies die de negatieve gevolgen van mijnbouw ondervinden moeten snel, ruim en volledig gecompenseerd worden. De drie noordelijke provincies zullen over de negatieve gevolgen van mijnbouw een gezamenlijk standpunt in moeten nemen en dit standpunt gezamenlijk moeten uitdragen.


De problematiek rond de werkgelegenheid is in de drie noordelijke provincies vergelijkbaar. Samenwerking, ook op dit vlak, zal versterkt moeten worden. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM ) zijn hiervoor een uitstekende organisaties. Ook de nabijheid van een internationaal vliegveld moet benut worden. Bedrijven die duurzaam zijn en bovendien flink extra werkgelegenheid bieden verdienen bij de werving van bedrijven de voorkeur. De provincie moet geld vrijmaken voor deze lobby. Groningen is van “ONS”!