Woningbouw bevorderen voor stad én platteland

Nam non est porttitor maximus leo vitae gravida dui. Sed vitae neque vitae purus scelerisque aliquet. Suspendisse ornare augue at est venenatis faucibus. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim. Suspendisse sit amet lacus vitae arcu ultrices malesuada vel non erat.

(WONING)BOUW BEVORDEREN IN STAD ÉN OP HET PLATTELAND!

De Partij vóór het Noorden is voorstander van experimenten met nieuwbouw (ook sociale) woningen op het platteland, eventueel in het groen, maar daar waar er duidelijk behoefte is.


Bereikbaarheid middels verbindingen met bus of trein is hiervoor een vereiste. Vanwege het ontbreken op het platteland van goede bus- en treinverbindingen is de Groninger aangewezen op de auto. Het past hierbij niet de wegenbelasting door provinciale opcenten extreem hoog te houden, maar om deze te verlagen naar het gemiddelde van Nederland. Snelfietspaden kunnen een oplossing zijn.


De krachtenbundeling van Zorgzame Dorpen Groningen zorgt voor bewonersinitiatieven en de mogelijkheid deze in de dorpen uit te voeren. Hierdoor wordt de onderlinge samenhang en de leefbaarheid in de dorpen versterkt. De provincie moet deze en andere initiatieven structureel financieel ondersteunen.


De provincie dient volgens de Partij vóór het Noorden actief bij te dragen om de leefbaarheid op het platteland op peil te houden. Zowel ouderen als jongeren moeten een woning kunnen huren of kopen die bij hen past. Mensen die in een voor hen te groot geworden woning wonen moeten in staat gesteld worden of zijn om in hun eigen wijk en/of dorp te blijven en gaan wonen in een gewenste kleinere woning. De provincie moet hierin zo nodig - uiteraard samen met gemeenten - het voortouw nemen. De doorstroom in wonen en woningbouw moet bevorderd worden. 

Groningen is van “ONS”!